
آموزش تصویری بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز 11
در این مقاله، راههای بررسی سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 11 را نام برده و به صورت گام به گام به شما در کنار شما خواهیم بود.
آیا در مورد سرویس لپ تاپ اطلاعی دارید؟ آیا تا کنون لپتاپ شما خدماتی مبتنی بر سرویس دورهای دریافت کرده است؟
سرویس لپ تاپ به معنای بررسی تمامی قسمتها و تعمیر و تعویض سختافزارهای داخلی آن است. این کار یکی از ملزومات استفاده از لپتاپ در طولانیمدت محسوب میشود؛ زیرا لپتاپ شما بدون چکاپ دورهای، ممکن است با مشکلات غیرمنتظره روبرو شود و حتی ممکن است بعد از یک یا دو سال، کاملاً فرسوده شود.
به همین دلیل با سرویس دورهای از بروز مشکلات جدی و هزینههای گزاف تعمیرات جلوگیری کنید. هزینه سرویس تخصصی لپتاپ به عوامل مختلفی مانند برند لپتاپ و نوع خدمات مورد نیاز آن بستگی دارد. اما در هر صورت، مطمئن باشید که هزینه سرویس دورهای لپتاپ بسیار کمتر از تبعات سرویس نشدن آن خواهد بود!
در این مطب از آی تی مکس، سعی کردیم یک راهنمای جامع درباره سرویس لپتاپ به شما ارائه دهیم تا به خوبی با زیر و بم آن آشنا شوید. ما سالهاست که در زمینه ارتقا و عیبیابی انواع سختافزار و نرمافزار کامپیوتری فعالیت گسترده داریم.
سرویس لپتاپ شامل یکسری تعمیرات و آپدیتهای ساده را است که به لپتاپ اجازه میدهد پس از یک دوره استفاده، همچنان سرعت و عملکردی مشابه نخستین روز از فعالیت خود را داشته باشد. متخصصان و افراد حرفهای برای سرویس کردن لپتاپهای مختلف، ابتدا مشکلات احتمالی در نرمافزار را حل میکنند؛ سپس، قطعات داخلی را تمیز نموده و در صورت نیاز، آنها را تعمیر و تعویض میکنند. این کار علاوه بر اینکه کارایی لپتاپ را بالا میبرد، عمر مفید آن را نیز افزایش خواهد داد. از طرفی اگر لپتاپ با یک ایراد داخلی و نهفته درگیر شده باشد، آن نقص با سرویس دورهای به راحتی برطرف میشود.
اهمیت سرویس کردن لپ تاپ ها به خصوص در شرایط اقتصادی فعلی قابل چشمپوشی نیست؛ زیرا در صورت خراب شدن یا بروز نقص در عملکرد لپتاپ، کاربران مجبورند هزینههای گزافی را بابت تعمیر یا تعویض قطعات آن بپردازند. چه بسا که بسیاری از این قطعات نیز در لیست موارد نایاب قرار گرفته باشند!
لپتاپها به عنوان یاور همیشگی ما در کار، تحصیل و اوقات فراغت، به گجتی حیاتی در زندگی روزمره تبدیل شدهاند. همین کاربرد گسترده باعث میشود که سرعت استهلاک این محصولات بالا برود و از طرف دیگر، نواحی حساسی مانند اسپیکرها و فنها دائما در معرض گرد و غبار و ذرات مختلف قرار بگیرند. در نگاه نخست، شاید این دو عامل چندان نگرانکننده به نظر نرسند، اما اثر تدریجی آنها در قالب ایرادات متعدد در سلامت کلی دستگاه نمایان میشود. بنابراین، غفلت در این زمینه به تعمیراتی با هزینههای سرسام آور منجر خواهد شد. کما اینکه پس از هر بار تعمیر لپتاپ، چالشهای جدیدی بر سر راه شما قرار بگیرد!
لپتاپها مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر، نیازمند مراقبت و نگهداری هستند تا عمر مفید، کارایی و عملکرد خود را حفظ کنند. اهمیت سرویس سالانه یک لپتاپ در همین مورد خلاصه میشود. در هر بار سرویس لپ تاپ، تمامی قطعات داخلی آنها کنترل و تمیز میشوند. همچنین، سلامت و کارایی همه نرمافزارها و سختافزارها نیز بررسی میشود. این اقدامات علاوه بر بالا بردن عمر لپتاپ، در کارایی بهتر آن تاثیر خواهند داشت.
سرویس لپ تاپ میتواند شامل بررسی، تعمیر یا تعویض قطعاتی مانند فن، رم، هارد دیسک، کیبورد، باتری، پورتها، سیستم عامل، تنظیمات BIOS، بدنه و قاب لپتاپ باشد. در ادامه به تشریح هر یک از این موارد میپردازیم:
اولین و مهمترین بخشی که در لپتاپ سرویس میشود، فن است. از آنجایی که فن لپتاپها همیشه در حال کار هستند، میزان استهلاک آنها از سایر قطعات بیشتر است. از طرفی هم اگر فن لپتاپ خراب شود، سایر بخشهای لپتاپ مانند CPU، هارد و برد نیز آسیب میبیند. به همین دلیل سرویس فن اهمیت بسیار زیادی دارد.
متخصصان برای سرویس کردن فن لپتاپ، تمامی قسمتهای داخلی آن را تمیز میکنند. همچنین با روغنکاری مخصوص، عملکرد آن را بهبود میبخشند. به صورت کلی سرویس فن، در بهبود کارایی لپتاپ تاثیر زیادی دارد با اینکه هزینه سرویس آن بسیار پایین است.
بعد از سرویس فن، سرویس پورتهای لپتاپ اهمیت زیادی دارد. زیرا در صورت جمع شدن آلودگی و گرد و غبار در آنها، از کار میافتند یا به درست کار نمیکنند. متخصصان برای سرویس پورتها، آنها را باز و در صورت نیاز نیز به صورت کامل تمیز میکنند. یکی از مزیتهای مهم سرویس پورتها این است اتصال کوتاه آنها را برطرف میشود.
هیت سینک قطعهای است که گرمای محیط و خمیر سیلیکونی لپتاپ را به خود جذب میکند. از این رو سرویس کردن آن اهمیت بالایی دارد. زیرا در صورت خرابی، مشکلات جدی برای لپتاپ رخ میدهد. اگر هیت سینک لپتاپ خراب شود، دمای لپتاپ بالا رفته و در نتیجه بخشهای مختلف دچار اختلال در عملکرد میشوند. با توجه به این که این بخش اغلب با گرد و غبار و آلایندهها مسدود میشود.، پاکسازی آن اهمیت بالایی دارد.
خمیر سیلیکونی بخشی مربوط به هیت سینک لپتاپ است و به جذب گرمای محیط سیستم کمک میکند. در سرویس لپ تاپ به خمیر سیلیکونی نیز اهمیت زیادی میدهند. زیرا این خمیر بین هیت سینک و CPU قرار گرفته و در صورت خرابی و از بین رفتن، فضای بین سی پی یو و هیت سینک افزایش مییابد. در نتیجه قطعات بیشتری در لپتاپ آسیب میبینند.
از دیگر بخشهایی که سرویس آنها اهمیت بالایی دارد، اسپیکرهاب لپتاپ است. اسپیکر لپتاپ اغلب با استفاده از انواع پرز و گرد و غبار مسدود میشود. مسدود شدن انها نیز کاراییشان را پایین میآورد در نتیجه صدای با کیفیتی برای کاربران پخش نمیشود. به همین دلیل در سرویس لپتاپ به سلامت این بخش هم اهمیت زیادی میدهند.
کیبورد آخرین قسمت از لپتاپ است که سرویس میشود. کیبوردها به دلیل نوع طراحی که دارند، میکروب و آلودگی زیادی به خود جذب میکنند. در اغلب موارد، زیر کیبوردها، پر از ذرات ریز و درشت است که به مرور بر عملکرد کلیدها تاثیر میگذارند. از این رو سرویس کیبورد لپ تاپ نیز بسیار مهم است.
در سرویس دورهای، سیستم عامل لپتاپ از نظر وجود بدافزار و ویروس بررسی میشود. همچنین، این سیستم عامل در صورت نیاز بروزرسانی خواهد شد.
اکنون میتوانیم پاسخ این پرسش را در یک جمله خلاصه کنیم: برای جلوگیری از خسارتهای بزرگ در لپتاپ، باید به سرویسهای دورهای متعهد باشیم.
هرچند که هدف اصلی اکثر کاربران از سرویس دورهای لپتاپشان، بهبود عملکرد آن است، اما کاربرد اصلی این اقدام، بیشتر به جلوگیری از بروز خسارتهای سنگین تاکید دارد. البته هزینههای گزاف مربوط به تعمیر و تعویض لپتاپها نیز جایی برای بحث باقی نمیگذارند!
زمانبندی سرویس دوره ای لپ تاپ به عوامل مختلفی مانند موارد زیر بستگی دارد:
با توجه به موارد ذکر شده، نمیتوان یک زمانبندی دقیق و کلی برای سرویس دورهای لپتاپ ارائه کرد. اما به طور کلی، توصیه میشود که سرویس لپتاپ را بیش از 6 تا 12 ماه به تعویق نیندازید.
لپتاپها طراحی بسیار حساسی دارند. حتی یک ضربه کوچک یا یک حرکت نادرست میتواند به قطعات داخلی آنها آسیب جدی وارد کند. از این رو، بسیار مهم است که سرویس سالانه لپتاپها را به مراکزی مطمئن بسپارید. زیرا متخصصان خبره و باتجربه این مراکز در زمینه سرویس لپتاپ از دانش و مهارت کافی برخوردارند. بنابراین میتوانید مطمئن باشید که که تمام مراحل سرویس لپتاپتان به درستی پیش میرود. همچنین در صورت بروز هر نوع مشکل، مرکز مربوطه مسئولیت تمام و کمال آن را به عهده میگیرد. چنین آرامش خاطری تنها زمانی میسر میشود که لپتاپ شما به دستان قابل اعتمادی سپرده شده باشد.
در سرویس لپتاپ قطعات مختلفی مانند کیبورد، پورتها، فن، هیت سینک، خمیر سیلیکونی و غیره بررسی شده و در صورت نیاز، تعمیر و تعویض میشوند. سلامت و کارایی درست این اجزای لپتاپ برای عملکرد یکپارچه سیستم اهمیت زیادی دارد. از طرفی هم خرابی آنها موجب از کار افتادن بخشهای مهم دیگری چون سی پی یو میشود. از این رو، باید به صورت سالانه سرویس شوند تا کاربران از سلامت آنها اطمینان حاصل کنند.
هر چند که بهتر است سرویس سالانه لپتاپ خود را به متخصصان خبره در این زمینه بسپارید، اما شاید در شرایط خاصی، امکان استفاده از این خدمات برای شما فراهم نباشد. در این صورت، راهکارهای زیر برای لپتاپ سودمند خواهد بود:
در اولین مرحله، لازم است نرمافزارهای خود را بررسی و در صورت نیاز بروزرسانی کنید. همچنین، توجه داشته باشید که همیشه از سیستم عاملی بروز استفاده کنید تا کارایی لپتاپ بالا برود.
در اسرع وقت یک آنتی ویروس مناسب در لپتاپ نصب کنید تا از مشکلات ویروسهای مختلف در امان بمانید.
سعی کنید به صورت هفتگی بدنه لپتاپ را تمیز کنید. این کار باعث میشود گرد و غبار و آلایندههای مختلف، داخل بدنه لپتاپ نفوذ نکنند و موجب مسدود شدن قطعات داخلی نشوند. البته اگر باتری لپتاپتان جدا میشود، بهتر است قبل از تمیز کردن بدنه آن را خارج کنید.
در مرحله بعد لازم است سختافزار لپتاپ را سرویس کنید. انجام این کار در منزل چندان توصیه نمیشود؛ به خصوص اگر تجربهای در این زمینه نداشته باشید. زیرا برای انجام این کار، باید بدنه دستگاه را باز کنید و به بررسی قطعات داخلی آن بپردازید. از آنجا که لپتاپ گجتی بسیار حساس است، بهتر است این مسئولیت سنگین را به فردی با تجربه بسپارید. اگر اصرار به انجام این کار دارید، میتوانید با جستجو در اینترنت، به فیلمهایی زیادی در این زمینه دسترسی پیدا کنید و در نهایت سرویس سختافزارها را نیز خودتان در خانه انجام دهید.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، یکی از بخشهای مهم در زمان سرویس لپتاپ، کیبورد است. پیشنهاد ما این است برای برای تمیز کردن کیبورد در خانه، از دمندههای هوای فشرده با زاویه مورب استفاده کنید. این دمندهها بیشتر ذرات محبوس شده در زیر کیبورد را بیرون میکشند. البته میتوانید کیبورد را پشت و رو کنید و با چند ضربه کوچک، غبار داخل آن را بیرون بریزید. با این حال، استفاده از این دمندهها گزینه بهتری به نظر میرسد. خوب است بدانید که دکمههای بعضی از کیبوردها قابلیت جداسازی دارند که در این صورت، کار شما را راحت میکنند.
علاوه بر موارد ذکر شده، میتوانید اسپریهای مخصوص نظافت لپتاپ را از بازار تهیه کنید. این اسپریها کاملاً متناسب با لپتاپها تولید شدهاند و برای تمیز کردن اصولی بخشهای مختلفی مانند کیبورد و نمایشگر به کار میروند.
برای تمیز کردن نمایشگر لپتاپ، ابتدا گرد و غبار آن را با دستمالی نرم و خشک پاک کنید. سپس با چند قطره اسپری مخصوص یا آب، یک دستمال را مرطوب کنید و به روی نمایشگر بکشید. به خاطر داشته باشید برای پاک کردن لکههای، عمیق نباید فشار دستتان را روی نمایشگر افزایش دهید؛ زیرا این کار به نمایشگر آسیب میرساند. برای تمیز کردن حاشیههای کناری نمایشگر هم میتوانید از یک فرچه یا قلموی آرایشی (براش) استفاده کنید.
در سرویس لپ تاپ، قطعاتی مختلفی مانند کیبورد، پورتها، فن، هیت سینک، خمیر سیلیکونی و غیره بررسی و در صورت نیاز تعمیر و تعویض میشوند. سلامت و کارایی درست این بخشهای لپتاپ برای عملکرد کلی سیستم تاثیر زیادی دارد. از طرفی هم خرابی آنها موجب از کار افتادن بخشهای مهم دیگری چون سی پی یو میشود. از این رو باید به صورت سالانه سرویس شوند تا کاربران از سلامت آنها اطمینان حاصل کنند.
قابل ذکر است، تعویض قطعه معیوب در بازه زمانی گارانتی به صورت رایگان انجام میشود.
اگر مدت طولانی از عمر لپ تاپتان میگذرد، احتمال اینکه فن، سینک و دریچههای آن به گرد و غبار آغشته شده باشند، زیاد است. در این صورت فنهای لپ تاپ عملکرد موثری ندارند و روند خنک شدن لپ تاپ دچار اختلال میشود. در نهایت، این اختلال موجب آسیب رسیدن به سخت افزار لپ تاپ خواهد شد.
از این رو، پیشنهاد میکنیم حداقل سالی یک بار اقدام به سرویس لپ تاپ کنید که شامل زدودن گرد و غبار اجزای داخلی لپ تاپ نیز میشود.
در نهایت، این کار مانع گسترش آسیبهای حرارتی و کاهش عمر قطعات روی برد میشود و از کند شدن سیستم جلوگیری میکند.
قبل از هر کاری، ابتدا بررسی میشود که لپ تاپ شما قابلیت ارتقا دارد یا خیر. به طور معمول ارتقا لپ تاپ شامل ارتقا قطعاتی مانند رم، هارد، باتری و … میشود.
یکی از روشهای مقابله با مشکلات نرم افزاری لپ تاپ، نصب مجدد ویندوز است. اگر سیستم کند یا آلوده به ویروس شده باشد از این طریق بهبود پیدا میکند.
به طور کلی میتوان گفت، نصب ویندوز و درایور باعث افزایش سرعت عملکرد سیستم شما میشود.
کیبورد لپ تاپ پس از استفاده طولانی مدت، در معرض آلودگی قرار می گیرد. برای جلوگیری از اجتماع باکتریها و کاهش یافتن حساسیت دکمههای کیبورد، بهتر است اقدام به تمیز کردن آن کنید.
قاب لپ تاپ ممکن است در اثر ضربه، افتادن یا فشار بیش از حد دچار شکستگی، ترک خوردگی، رنگ پریدگی یا لقی شدن لولا شود. در صورت گسترده بودن آسیب، معمولاً قاب لپتاپ توسط متخصصین تعویض یا تعمیر میشود. در برخی موارد، میتوان از روش جوش پلاستیک یا چسبهای مخصوص برای ترمیم شکستگیهای جزئی در قاب استفاده کرد.
در صورت خرابی شارژر یا آداپتور آن، اتصال با باتری لپ تاپ برقرار نمیشود و یا به طور مداوم قطع و وصل میشود. اگر احساس میکنید که شارژر شما اتصالی دارد و یا بیش از حد داغ میشود، احتمالاً مدارها، سیمها یا سوکت آن آسیب دیده است. در این موارد، شارژر میتواند تعمیر شود و یا با نمونهای اورجینال جایگزین شود.
باتری لپ تاپ به مرور زمان فرسوده میشود. بدین صورت که شارژ نمیشود، دیر شارژ میشود و یا به سرعت خالی میشود. همچنین، شاید به دلیل نقص در مدار داخلی یا استفاده نادرست از لپ تاپ، باتری باد کند یا به طرز نگرانکنندهای داغ شود. اگر ترفندهایی نظیر کالیبره کردن باتری این مشکل را برطرف نکند، چارهای به جز تعویض باتری باقی نمیماند.
هنگ کردن لپ تاپ میتواند ناشی از گرم شدن بیش از حد، نقص در رم یا هارد، درایورهای خراب، ویروسها یا مشکلات سیستم عامل باشد. برای رفع مشکل هنگ کردن لپتاپ، ابتدا وضعیت سختافزار لپتاپ و دمای آن مورد بررسی قرار میگیرد. سپس، رم، هارد و در صورت نیاز، درایورها چک میشوند و سیستم از ویروسها پاک میشود. در نهایت، اگر مشکل برطرف نشد، باید ویندوز لپتاپ مجدداً نصب شود.
مشکلات فلت لپتاپ از مواردی است که تنها توسط تکنسینهای مربوطه برطرف خواهد شد. فلت کابل نازک و انعطافپذیری است که وظیفه انتقال اطلاعات بین مادربرد و صفحه نمایش را بر عهده دارد. در صورت آسیب دیدن فلت، نقصهایی در نمایش تصویر مانند لرزش تصویر، نمایش خطوط عمودی و افقی یا تیره شدن تصویر ایجاد میشود. در این صورت، فلت لپتاپ باید تست و بررسی شود.
LCD یا LED لپتاپ، صفحه نمایش آن را تشکیل میدهند. در صورت شکستگی ال سی دی، معمولاً راهحلی بجز تعویض آن وجود ندارد. همچنین، ممکن است ال سی دی به دلیل نقص در نور پس زمینه، خاموش یا بیش از حد روشن شده باشد. البته تعویض ال سی دی از پرهزینهترین تعمیرات لپتاپ بهشمار میرود.
در صورتی که فن لپتاپ شما خراب شده باشد، لپ تاپ بیش از حد داغ میشود، نویز ناخوشایندی تولید میکند و ممکن است بی دلیل خاموش شود. در چنین شرایطی، نباید به سادگی از کنار مشکل لپتاپ خود گذر کنید؛ چرا که سلامت سایر اجزای لپتاپ نیز به عملکرد صحیح فن وابسته است. البته تعویض یا تعمیر فن لپتاپ در برابر سایر قطعات، هزینه چشمگیری ندارد.
همه دستگاهها و مخصوصاً آنهایی که از نوع دیجیتال هستند، به رسیدگی و مراقبت نیاز دارد. لپتاپها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. سرویس لپتاپ یکی از مهمترین اقداماتی است که هر کاربر باید به صورت سالانه برای سیستم خود انجام دهد تا از سلامت و کارایی آن آسوده خاطر باشد.
سرویس کردن لپتاپ به معنی بررسی بخشهای مختلف دستگاه و بروزرسانی، تعمیر و تعویض آنها است. این کار علاوه بر افزایش عمر مفید لپتاپ، در افزایش کارایی آن نیز تاثیر فراوان دارد.
تقریبا تمام اجزا (شامل تمام نرمافزارها و سختافزارها) مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت نیاز، تعویض یا تعمیر میشوند. اما مهمترین بخش آنها فن، هیت سینک، خمیر سیلیکونی، کیبورد، پورتها، فن و اسپیکرها هستند.
امکان این مشکل وجود دارد، بهتر است در صورت مشاهده چنین نشانههایی سریعا به یک متخصص مراجعه کنید.
این موضوع به نحوه نگهداری از لپتاپ بستگی دارد. برای مثال اگر جای لپتاپ گرم و مرطوب باشد، حتی بدون استفاده هم آسیب میبیند و به سرویس نیاز دارد. بهتر است ابتدا شرایط لپتاپ را بررسی کنید.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران