
آموزش تصویری بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز 11
در این مقاله، راههای بررسی سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 11 را نام برده و به صورت گام به گام به شما در کنار شما خواهیم بود.
همانطور که میدانید وایفای هر چند سال، استاندارد جدیدی را ارائه میدهد. در حال حاضر نیز بعد از WiFi 6 باید منتظر از راه رسیدن WiFi 7 باشیم. در همین حین اما، صحبت از یک تکنولوژی جدید در میان است که ممکن است بتواند جایگزین وایفای شود.
این فناوری جدید LiFi نام دارد. کلمه LiFi مخفف Light Fidelity است و نام پیشرفتهترین فناوری ارتباط بیسیم است.
مزایا و معایب LiFi چیست؟ چگونه کار میکند؟ تفاوت LiFi با wife در چیست؟ اگر شما هم مشتاق هستید که اطلاعات بیشتری در ارتباط با LiFi کسب کنید، پیشنهاد میشود که تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
برخلاف وایفای که از امواج رادیویی استفاده میکند، لایفای سیگنال را از طریق نور منتقل میکند و میتواند تا 100 برابر سریعتر از وایفای کار کند. این یک سرعت انتقال سیگنال فوقالعاده است.
در این مطلب، آنچه لازم است تا درباره این تکنولوژی جدید بدانید را مشاهده خواهید کرد.
همانطور که قبلا توضیح داده شد، Li-Fi یا Light Fidelity یک فناوری ارتباط بیسیم جدید است که با LED lights کار میکند. برخلاف Wi-Fi که از امواج رادیویی استفاده میکند، Li-Fi از ارتباطات نور مرئی (VLC) استفاده میکند و 100 برابر سریعتر، ایمنتر و کارآمدتر از Wi-Fi است.
LiFi اجازه میدهد تا دادهها با سرعت حداکثر 1 گیگابیت در ثانیه (Gbps) منتقل شوند. اما، گزارشهایی موثق وجود دارد که سرعت ۲۲۴ گیگابیت بر ثانیه را نشان دادهاند و این میتواند به این معنی باشد که یک فیلم HD فقط در چند ثانیه دانلود میشود.
علاوه بر این، از آنجایی که رسانه انتقال نور است، آلودگی الکترومغناطیسی تولید نمیکند و میتواند یک راه حل ایده آل در برخی مکانها مانند بیمارستانها یا فرودگاهها باشد، جایی که امکان تداخل WiFi با ابزارها وجود دارد.
فناوری LiFi مبتنی بر انتقال دادهها از طریق نور مرئی است و راه اصلی برای به کار بردن این فناوری استفاده از لامپ های LED است.
برای اینکه لامپ LED بتواند اتصال اینترنتی را فراهم کند، یک رمزگذار یا درایور لازم است که سیگنال مورد نیاز را مانند دستگاه روتر به آن ارائه کند و سپس لامپ LED این سیگنال را از طریق نور به بقیه دستگاهها منتقل کند.
علاوه بر این، به لطف طیف وسیع نور مرئی که 10000 برابر بیشتر از طیف رادیویی است، تداخل کمتری بین اتصالات مختلف پیش خواهد آمد.
پیش از این، برخی از مزایا توضیح داده شد، اما در اینجا لیست جامعتری از آنها را برایتان آوردهایم:
سرعت انتقال LiFi صد برابر سریعتر از Wi-Fi است و در برخی آزمایشات به 224 گیگابایت در ثانیه میرسد.
در حالی که روتر Wi-Fi باید به طور مداوم روشن باشد و بررسی کند که چه اطلاعاتی نویز است و در کدام باند باید منتشر کند، LiFi فقط به یک چراغ روشن با شدت کم نیاز دارد.
سیستم LiFi تداخل فرکانس رادیویی ایجاد نمیکند. بنابراین اینترنت حتی در داخل هواپیما نیز بدون هیچ خطری نسبت به وای فای قابل ارائه است.
با LiFi، مشکلات پهنای باند وجود ندارد. به این دلیل که LiFi میتواند از کل طیف نور مرئی استفاده کند که 10000 برابر بزرگتر از طیف رادیویی WiFi است.
نور عملکردی ایمنتر از وای فای که برد آن به راحتی قابل کنترل نیست، دارد.
از آنجایی که چراغهای LED عنصر اصلی انتقال سیگنال LiFi هستند، زیرساختهای اتصال را میتوان به راحتی چند برابر کرد زیرا به جای نصب روتر در همه جا، چراغ ها همه جا وجود دارند.
متأسفانه، فناوری LiFi دارای معایبی است که باید آنها را بدانید. این معایب عبارتند از:
محدوده عملکرد آن محدود است: حدود 10 متر. در حالی که Wi-Fi میتواند به 32 متر برسد.
مشکل اصلی LiFi این است که برای انتقال سیگنال به نور متکی است بنابراین موانعی مانند دیوارها یا حتی پوشاندن سنسور با دست مانع انتقال آن میشود.
در حال حاضر، پشتیبانی LiFi بسیار کم است، زیرا این یک فناوری جدید است، بنابراین دستگاههای تجاری کمی وجود دارند که میتوانند با LiFi کار کنند.
به دلیل پشتیبانی کم، کمبود زیرساخت LiFi برای ارائه این فناوری اتصال به کاربران وجود دارد. بنابراین، پیش از استفاده گسترده از LiFi، مستلزم سرمایهگذاری بزرگی برای استقرار این فناوری است.
یکی دیگر از اشکالات LiFi این است که در حال حاضر بسیار گران است و دسترسی به این فناوری را برای کاربر بسیار دشوار میکند.
علاوه بر این، LiFi برای انتقال سیگنال به منبعی از نور نیاز دارد که به طور مداوم روشن باشد، اگرچه میتواند در شدت نور بسیار کم که توسط چشم انسان قابل تشخیص نیست، کار کند.
علیرغم اینکه فناوری LiFi بسیار امیدوارکننده به نظر میرسد، هنوز راه زیادی در پیش است تا بتواند یک رقیب جدی برای ارتباطات بی سیم یا وایفای باشد.
LiFi ویژگیهایی دارد که میتواند عملکرد بهتری نسبت به WiFi ایجاد کند، اما کاربرد آن در حال حاضر برای حوزههای حرفهای متمرکز است، جایی که تداخل الکترومغناطیسی مانند بخش سلامت و استفاده از WiFi میتواند در ابزار دقیقی مانند اسکنرهای IMR یا در هواپیماهایی که در آن برنامه کاربردی مشکلساز باشد. LiFi میتواند راه حل ایده آلی برای ارائه ارتباطات بیسیم در داخل آنها باشد.
در صورتی که امکانات و زیرساختهای لازم برای LiFi در چند سال آینده فراهم شود و بتواند به راحتی به مصرفکننده نهایی برسد، میتواند در برخی زمینهها جایگزین وایفای شود.
ولی تا آن زمان، وایفای همچنان بر شبکه ارتباطات بیسیم تسلط خواهد داشت. به لطف نسخه جدید وایفای 6، سرعت انتقال میتواند به 9.6 گیگابیت بر ثانیه برسد که در حال حاضر برای فناوری ارتباط بی سیم، بسیار عالیست.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران