
آموزش تصویری بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز 11
در این مقاله، راههای بررسی سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 11 را نام برده و به صورت گام به گام به شما در کنار شما خواهیم بود.
آیا میدانید روشهایی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید سرعت و عملکرد ذخیرهسازهای سیستم خود را بهبود ببخشید؟ بله درست متوجه شدید، این روش وجود دارد و به آن RAID میگویند. این فناوری به شما کمک میکند تا عملکرد کامپیوتر خود را بهطور کلی بهتر کنید. برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی با ادامه این مقاله همراه باشید.
رید تکنولوژی مجازی سازی ذخیره دیتا محسوب میشود که میتواند تمام هارددیسکهای سیستمها را به یک منبع واحد تبدیل کند. در تعریف سادهتر باید بگوییم این تکنولوژی قادر است چند هارد دیسک را بهم متصل کند تا کامپیوترها، آنها را به عنوان یک مجموعه واحد شناسایی کنند.
مهمترین مزیت انجام این کار افزایش امنیت و کارایی هارد دیسکها است. این فناوری برای همه افرادی که میخواهند سرعت پردازش بالاتری را تجربه کنند، میتواند کارآمد باشد با این حال همه کاربرهای خانگی نیازی به استفاده از آن ندارند.
رید بهصورت کلی سطحبندی گوناگونی دارد که عبارت است از:
اولین و امنترین نوع رید، raid 1 است و برای اجرای آن باید دو هارددیسک در سیستم موجود باشد. در حالت اول، دیتای یک هارد روی دیگری ذخیره میشود و در صورت حذف اطلاعات، کاربر میتواند از طریق دیسک دوم به تمام دیتاها دسترسی داشته باشد. این مدل، اغلب در مراکز و سازمانهایی که در آنها امنیت اطلاعات اهمیت بسیار بالایی دارد، مورد استفاده قرار میگیرد.
در ابتدا باید بدانید رید 2 بهطور کلی منسوخ شده، زیرا اجرای آن هزینه و دردسرهای زیادی دارد. در رید 2 برای تصحیح خطاها از کد Hamming و برای تامین امنیت هارددیسک از کد ECC استفاده میشد؛ اما به خاطر روند سختی که داشت دیگر کسی از آن استفاده نمیکند.
نوع سوم رید، اطلاعات را نواربندی میکند؛ یعنی دیتاها را بین 2 هارد تقسیم میکند و درایو دیگری را نیز برای ذخیره parity در نظر میگیرد. این حالت بیشتر برای برنامههایی مانند پردازندههای تشخیص گرافیکی، فایلهای CAD و CAM و غیره که دادهها را بهصورت یک طرفه و با نرخ بالا، انتقال میدهند استفاده میشود.
حالت چهارم، برای رید کردن هارددیسکها از تکنیک هماهنگ سازی گسترده استفاده میکند؛ یعنی شما میتوانید با استفاده از همه درایوها به دیتای مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.
در حالت پنجم حداقل به 3 و حداکثر 32 هارددیسک نیاز داریم. این نوع از رید نیز به حالت اول شباهت زیادی دارد با این تفاوت که سرعت نوشتن اطلاعات در آن کمتر از رید 1 است. باید بدانید در این حالت، Parity در تمام درایوها نوشته میشود و اگر اطلاعات یک درایو از بین برود، میتواند آن را برگرداند.
رید 6 نیز به رید 5 شباهت زیادی دارد و تنها تفاوت آن در تعداد رزرو آفلاین هاردها است. جالب است بدانید رید 6 از جدیدترین نوع رید محسوب میشود، به همین دلیل میزان استفاده از آن کمتر از رید 5 است و با اینکه امنیت و سرعت بهتری هم دارد اما هنوز تعداد کمی از کاربران آن را به درستی میشناسند.
رید 10 ترکیبی از رید 1 و صفر است با این تفاوت که عملکرد بهتر و هزینه بیشتری دارد.
رید 50 برای سیستمهای خانگی به کار نمیرود، بلکه از آن برای محیطهای ذخیرهسازی با مقیاس بسیار بزرگ استفاده میکنند و سرعت بسیار بالایی هم دارد.
برای این کار مراحل زیر را انجام دهید.
رید با ترکیب چند هارد با یکدیگر، یک حافظه ذخیرهسازی با فضا و سرعت بیشتر را برای کاربر ایجاد میکند.
هدف دوم از انجام این روش، افزایش امنیت است. با فناوری رید میتوانید اطلاعات خود را روی چند هارد ذخیره کنید و با این روش اگر دیتایی حذف شود به راحتی میتوانید آن را برگردانید.
فناوری رید این امکان را برای کنترلر ایجاد میکند که دادهها را به دو قسمت مختلف تقسیم کند و هر یک را در بخشهای مختلف هارد قرار دهد. انجام این کار سرعت خواندن و نوشتن و در نتیجه توانایی دسترسی به دادهها بسیار تا حد زیادی افزایش میدهد.
گاهی ممکن است ساختار رید و تمام اطلاعات و دیتای شما از بین برود؛ از این رو بهتر است اقداماتی را انجام دهیم تا از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. این اقدامات را در ادامه ذکر کردهایم.
در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده درباره RAID اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم و نحوه رید کردن هارددیسکها را نیز با شما به اشتراک بگذاریم. حال اگر شما خوانندگان عزیز هم تجربهای در زمینه دارید، در قسمت کامنتها آنها را ذکر کنید.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران