• سبد خرید شما خالی است.

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ
برای خرید مادربرد گیمینگ، مشخصات 5 نمونه از بهترین مادربردها را تا سقف 10 میلیون تومان را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید مطابق نیاز و بودجه خود، گزینه‌ ایده‌آلی را انتخاب کنید.

اگر گیمر هستید و فرصت کافی برای مطالعه این مقاله را ندارید، در ادامه لیست بهترین مادربرد گیمینگ تا 10 میلیون تومان را مشاهده می‌کنید:

  • مادربرد ام اس آی مدل H310M PRO-VDH PLUS

  • مادربرد ام اس آی مدل MAG B660 Tomahawk WIFI DDR4

  • مادربرد ایسوس مدل PRIME Z270-A

  • مادربرد گیگابایت مدل B650 AORUS Elite AX

  • مادربرد ازراک مدل Z790 Pro RS/D4

 

وقتی صحبت از اهمیت تجهیزات سیستم گیمینگ به میان می‌آید، قطعه‌ای حیاتی به نام “مادربرد” یا “مین‌برد” در صدر لیست قرار می‌گیرد. سایر قطعات سخت‌افزاری نظیر RAM، GPU و CPU به مادربرد متصل می‌شوند؛ بنابراین، چندان دور از ذهن نیست که عملکرد کلی کامپیوتر در گرو کیفیت مادربرد و سازگاری آن با سایر قطعات باشد.

همانطور که به نظر می‌رسد، انتخاب مادربرد مناسب برای سیستم گیمینگ اصلاً کار ساده‌ای نیست؛ به خصوص اگر به دنبال مادربردی مقرون‌به‌صرفه باشید.

به همین دلیل، ما تصمیم گرفتیم که در این مطلب از سازگار ارقام، به بررسی بهترین مادربرد گیمینگ بپردازیم و پتانسیل‌های هر مدل و هر برند را محک بزنیم. در ادامه، مشخصات 5 نمونه از بهترین مادربردهای گیمینگ تا سقف 10 میلیون تومان را بررسی خواهیم کرد تا شما بتوانید مطابق نیاز و بودجه خود، گزینه‌ ایده‌آلی را انتخاب کنید.

The best gaming motherboard 2

مادربرد مناسب برای سیستم گیمینگ چه مشخصاتی دارد؟

مادربرد در یک سیستم گیمینگ، مستقیماً بر تجربه کاربر از انواع بازی‌ها و همچنین ارتقاپذیری کل سیستم تاثیر می‌گذارد. در واقع، این مادربرد است که تعیین می‌کند چه نوع سخت‌افزاری اجازه ورود به سیستم را داشته باشد؛ چرا که مادربرد از هر قطعه‌ای پشتیبانی نمی‌کند. از آنجا که ارتقاپذیری سیستم برای گیمرهای حرفه‌ای حرف اول را می‌زند، بد نیست بدانید که بهترین مادربرد گیمینگ در سال 2024 از چه تکنولوژی‌هایی بهره‌ می‌برند:

  • پشتیبانی مادربرد گیمینگ از مموری

معمولاً کاربران سیستم‌های گیمینگ، مادربردهای رده بالا و سازگار با مموری‌های پرسرعت را ترجیح می‌دهند. در حال حاضر، AMD فقط از DDR5 برای سوکت AM5 پشتیبانی می‌کند. این در حالی است که اینتل هر دو نوع DDR4 و DDR5 را ارائه می‌دهد. اگر به دنبال بهترین عملکرد و سرعت هستید، مادربردی سازگار با DDR5 انتخاب کنید. البته در نظر داشته باشید که این مادربردها قیمت بالاتری دارند و باید بودجه بیشتری برای خرید آن اختصاص دهید.

  • ارتقاپذیری مادربرد گیمینگ

مادربردهای ارزان‌قیمت یا قدیمی، ارتقای سیستم گیمینگ را در آینده دشوار و یا حتی غیرممکن می‌کنند. برای گیمرهایی که می‌خواهند تا چندین سال از سیستم خود استفاده کنند، مادربردی با عملکرد قابل قبول در زمان حال و قابلیت ارتقا برای آینده، در اولویت است. بنابراین، بهتر است که برای این که انتخاب بهینه‌تری داشته باشید، از مادربردهای ارزان‌قیمت چشم‌پوشی کنید و به گزینه‌هایی فکر کنید که قابلیت ارتقا داشته باشند.

  • اتصالات مادربرد گیمینگ

مادربردهای مقرون‌به‌صرفه معمولاً از کانکتور اترنت و اتصالات وای‌فای و بلوتوث قدیمی برخوردارند و شاید حتی از برخی از آن‌ها صرف نظر کرده باشند! پیش از خرید مادربرد گیمینگ، تحقیق کنید که مادربرد مد نظر شما از انواع اتصالات (مانند وای‌فای 6) پشتیبانی کند تا در آینده با چالشی روبه‌رو نشوید.

انواع پورت‌ها در مادربرد گیمینگ

برای گیمرهای حرفه‌ای، هر چه تعداد پورت‌ها برای اتصال USB، هدفون و موارد دیگر بیشتر باشد، از سیستم بیشترین بهره را خواهند برد. گزینه‌های اقتصادی معمولاً در پورت‌های USB، اسلات‌های M2 و پورت‌های SATA محدودتر هستند و در برخی موارد، اسلات‌های PCI-E با مشخصات بسیار قدیمی را به کار می‌برند. این موضوع نیز نباید در انتخاب مادربرد گیمینگ نادیده گرفته شود.
انواع پورت‌ها در مادربورد گیمینگ به شرح زیر هستند:

  • پورت USB:
    USB 3.0 و USB 3.1 Gen 1/Gen 2: برای اتصال سریع‌تر دستگاه‌های USB و پشتیبانی از دستگاه‌های جدید با سرعت انتقال داده بالا.
  • پورت HDMI و DisplayPort:
    HDMI و DisplayPort: برای اتصال مانیتورها و تلویزیون‌های دیجیتال با کیفیت تصویر بالا و پشتیبانی از وضوح بالا (مثل 4K).
  • پورت‌های صوتی:
    پورت‌های جک 3.5 میلیمتری: برای اتصال هدفون یا هزینه‌های گوش به صورت مستقیم به مادربرد.
    پورت‌های اپتیکال: برای اتصال تجهیزات صوتی با کیفیت بالا مانند سیستم‌های صوتی چندکاناله.
  • پورت‌های شبکه:
    پورت Ethernet: برای اتصال به شبکه اینترنت با سرعت بالا و کارایی بهینه در بازی‌های آنلاین.
  • پورت‌های PCIe:
    پورت‌های PCIe x16: برای اتصال کارت‌های گرافیک باعث بهبود عملکرد گرافیکی می‌شوند.
    پورت‌های PCIe x1: برای اتصال کارت‌های جانبی مانند کارت‌های صوتی یا کارت‌های توسعه دیگر.
  • پورت‌های SATA:
    پورت SATA: برای اتصال درایوهای هارد دیسک (HDD) و درایوهای نوری (مثل DVD یا Blu-ray).
  • پورت‌های USB-C:
    پورت USB-C: برای اتصال دستگاه‌های جدید و پشتیبانی از اتصالات دو طرفه.
  • پورت‌های RGB:
    پورت‌های RGB: برای اتصال به لوازم جانبی نورپردازی RGB و کنترل نورپردازی درون متن.
  • پورت‌های Audio:
    پورت‌های Audio با کیفیت بالا: برای اتصال به تجهیزات صوتی حرفه‌ای و سیستم‌های صوتی چندکاناله.
  • پورت‌های USB BIOS Flashback:
    پورت‌های USB BIOS Flashback: برای به‌روزرسانی آسان BIOS.

دقت داشته باشید که این فهرست تنها یک بررسی کلی از پورت‌های معمول در مادربردهای گیمینگ است و هر مدل ممکن است امکانات و پورت‌های مختلفی را داشته باشد. همچنین، استفاده از این پورت‌ها وابسته به نیازهای شما و تجهیزات مورد استفاده شما است.

The best gaming motherboard 1

بهترین مادربردهای گیمینگ تا 10 میلیون تومان

بهترین مادربرد برای رایانه بازی لزوماً گران‌ترین آن‌ها نیست. امروزه برندهای مطرح جهانی، مادربردهایی باکیفیت در رنج قیمتی گسترده‌ روانه بازار کرده‌اند که خوشبختانه، برخی از بهترین آن‌ها چیزی حدود 10 میلیون تومان و حتی کمتر قیمت دارند. در این قسمت می‌توانید با چند نمونه از این مادربردهای اقتصادی آشنا شوید:

پیشنهاد 1: مادربرد ام اس آی مدل H310M PRO-VDH PLUS

مادربرد H310M Gaming Plus MSI با قیمت مناسب حدود 10 میلیون تومانی، گزینه مقرون‌به‌صرفه برای کاربرانی است که به اورکلاک کردن فکر نمی‌کنند. چیپست H310 اینتل در این مادربرد، بیشتر برای گیمرهایی است که می خواهند بودجه خود را صرف خرید پردازنده، کارت گرافیک و حافظه ذخیره‌سازی کنند. این مادربرد از پردازنده های نسل 8 و 9 اینتل، Pentium Gold و پردازنده‌های Celeron با حافظه DDR4 تا سقف 32 گیگابایت و فرکانس 2666 مگاهرتز پشتیبانی می‌کند. از نظر امکانات، دارای یک اسلات M.2، 4 پورت SATA و کارت Gigabit است.

مادربرد ام اس آی مدل H310M PRO-VDH PLUS

پیشنهاد 2: مادربرد ام اس آی مدل MAG B660 Tomahawk WIFI DDR4

مادربرد MSI MAG B660 Tomahawk WIFI با قیمت کمتر از 10 میلیون تومان، گزینه‌ای مقرون به صرفه و قدرتمند برای سیستم‌های گیمینگ به شمار می‌رود. در نگاه اول، طراحی ‌بدنه‌ شیک و مشکی رنگ این مادربرد، شما را مجذوب خود خواهد کرد؛ اما در کاوشی عمیق‌تر، به سه سوکت M.2، شش پورت SATA، اتصالات USB فراوان (با پورت Type-C 20 گیگابیت بر ثانیه) و چیپ باکیفیت دست می‌یابید که جایی برای بحث کردن باقی نمی‌گذارند. این مادربرد نیز به کاربرانی توصیه می‌شود که تمایلی به اورکلاک پردازنده ندارند و به دنبال عملکردی متعادل در ازای قیمت مناسب هستند. با وجود اینکه MAG B660 Tomahawk در برخی تست‌های چند هسته‌ای عملکرد متوسطی دارد، اما در زمینه بازی‌ با مادربردهای گران‌قیمت رقابت تنگاتگی می‌کند.

مادربرد ام اس آی مدل MAG B660 Tomahawk WIFI DDR4

پیشنهاد 3: مادربرد ایسوس مدل PRIME Z270-A

Asus با معرفی سری Prime مادربردهای خود، بازار مادربردهای میان‌رده را زیر و رو کرد!
Prime Z270-A به عنوان یکی از پرچمداران این سری، از پردازنده‌های نسل 6 و 7 اینتل، حافظه DDR4 تا 64 گیگابایت و سرعت 3866 مگاهرتز، دو اسلات M.2 با سرعت 32 گیگابیت بر ثانیه و از فناوری Intel Optane و شش پورت SATA پشتیبانی می‌کند. همچنین دارای اتصالات USB 3.1، کارت شبکه باکیفیت و سیستم نورپردازی Aura Sync RGB است. از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن، می‌توان به نرم‌افزارهای بهینه‌سازی سیستم و قابلیت اورکلاکینگ قدرتمند اشاره کرد. در مجموع، اگر به دنبال یک مادربرد میان‌رده با امکانات فراوان و عملکرد قابل توجه در گیمینگ می‌گردید، Prime Z270-A از گزینه‌هایی است که کمتر از 10 میلیون تومان هزینه دارد.

مادربرد ایسوس مدل PRIME Z270-A

پیشنهاد 4: مادربرد گیگابایت مدل B650 AORUS Elite AX

مادربرد GIGABYTE’s B650 AORUS ELITE AX گزینه‌ای میان‌رده در سری جدید مادربردهای سوکت AM5 بوده که با پردازنده‌های Ryzen 7000 سازگار است. این مادربرد از گرافیک PCI-Express 5.0 پشتیبانی نمی‌کند؛ اما در عوض، یک اسلات M.2 با قابلیت پشتیبانی از این نسل ارائه می‌دهد. علاوه بر آن، از امکاناتی مانند Wi-Fi 6E، بلوتوث 5.3، کارت شبکه 2.5 گیگابیتی و 19 پورت USB برخوردار است. سیستم خنک‌کننده این مادربرد و نیز امکانات اختصاصی گیگابایت مثل فناوریPCIe EZ-Latch، M.2 EZ-Latch و نورپردازی RGB ارزش خرید آن را بالا می‌برد. به طور کلی، این مادربرد گزینه‌ای قابل تامل برای کاربران عادی و گیمرهایی است که به یک پلتفرم میان‌رده‌ با امکانات و عملکرد خوب برای پردازنده‌های جدید AMD نیاز دارند.

مادربرد گیگابایت مدل B650 AORUS Elite AX

پیشنهاد 5: مادربرد ازراک مدل Z790 Pro RS/D4

ASROCK Z790 Pro RS/D4 با پشتیبانی پردازنده‌های نسل 12 تا 14 اینتل و 128 گیگابایت رم در 4 اسلات DDR4، می‌تواند بهترین انتخاب برای گیمرها و کاربران حرفه‌ای باشد که نمی‌خواهند بیش از 10 میلیون تومان برای مادربرد هزینه کنند. با این حال، برخی امکانات آن مانند خنک‌کننده و اتصالات محدود هستند؛ به عنوان مثال، اسلات PCI-E 5.0 M2 را ارائه نمی‌دهد و فاقد خروجی صدای اپتیکال و وای فای است. در نتیجه، این مادربرد برای کاربرانی مناسب است که به قدرت پردازنده‌های نسل جدید اینتل نیاز دارند؛ اما می‌توانند از امکانات جانبی مانند وای فای چشم‌پوشی کنند.

مادربرد ازراک مدل Z790 Pro RS/D4

نتیجه‌‌گیری

در این مقاله، مشخصات و ویژگی‌های ضروری مادربردهای گیمینگ را بررسی کردیم. برای یک تجربه گیمینگ فوق‌العاده، پیش از هر اقدامی لازم است که از انواع اتصالات مادربرد گرفته تا سازگاری با انواع حافظه، اطمینان حاصل کنید. با این حال، اینگونه نیست که جدیدترین مادربردهای بازار با حداکثر امکانات و بالاترین قیمت برای همه کاربران کارایی داشته باشند. چه یک گیمر حرفه‌ای باشید که خواهان بیشترین سرعت ممکن است و چه کاربری باشید که از سیستم خود انتظار عملکردی پایدار و قدرتمند دارد، همواره می‌توانید مادربردی اقتصادی متناسب با نیاز خود بیابید که حتی کمتر از 10 میلیون تومان قیمت داشته باشد.

پرسش‌های متداول

  1. آیا مادربردهای ارزان برای گیمینگ مناسب هستند؟

بله، مادربردهای مقرون‌به‌صرفه می‌توانند برای گیمینگ عملکرد مناسبی داشته باشند. البته لازم است هنگام انتخاب یک گزینه مقرون‌به‌صرفه، روی ویژگی‌های کلیدی مانند سازگاری سوکت پردازنده، اسلات‌های PCIe برای کارت گرافیک، پشتیبانی از رم، کیفیت VRM، پورت‌های USB، صدا و قابلیت‌های شبکه حساس باشید تا از یک تجربه گیمینگ بی‌نقص اطمینان حاصل کنید. نمونه مادربردهای گیمینگ تا 10 میلیون تومان که در این مطلب معرفی شدند، بین قیمت مناسب و عملکرد بهینه تعادل برقرار می‌کنند.

  1. آیا مادربردهای قدیمی از پردازنده‌های نسل چهاردهم اینتل پشتیبانی می‌کنند؟

پردازنده‌های نسل 14 مانند پردازنده های نسل 12 و 13، به براکت LGA 1700 مجهز شده‌اند. بنابراین، انتظار می‌رود که اکثر مادربردهای سری 6XX و 7XX مبتنی بر اینتل، با CPUهای جدید سازگار باشند؛ کافی است برای شناسایی پردازنده‌های جدید، بایوس سیستم آپدیت شود.

  1. آیا مادربردهای ارزان وای‌فای دارند؟

با اینکه مادربردهای اقتصادی گیمینگ معمولاً امکانات کمتری دارند، اما در مشخصات بسیاری از گزینه‌های ارزان‌قیمت از برندهای شناخته شده، Wi-Fi داخلی به چشم می‌خورد.

اشتراک گذاری

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست
شماره موبایل نامعتبر است
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد!
ادامه خرید
0
برای مخفی کردن نوار مقایسه خارج از نوار کلیک کنید
مقایسه