
آموزش تصویری بررسی سلامت باتری لپ تاپ ویندوز 11
در این مقاله، راههای بررسی سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 11 را نام برده و به صورت گام به گام به شما در کنار شما خواهیم بود.
همانطور که میدانید، مزیت لپ تاپها نسبت به پی سیها این است که سبکتر هستند و قابلیت حمل دارند، در حالی که میتوانند به اندازه یک کامپیوتر دسکتاپ قدرتمند باشند. تنها مشکل این است که لپ تاپها فضای ذخیره سازی کمتری نسبت به پی سیها دارند. اگر شما از یک لپ تاپ معمولی استفاده میکنید، در صورتی که سر و کارتان با فایلهای حجیم و سنگین باشد، این فضا با سرعت زیادی اشغال میشود.
راه حل چیست؟ آیا راهی وجود دارد که بدون دردسر فضای ذخیرهسازی بیشتری به لپ تاپ اضافه کنید؟
باید بگوییم بله، SSD اکسترنال یک راه حل آسان برای افزودن فضای ذخیرهسازی به لپتاپ شما بدون نیاز به تعویض درایو داخلی یا حذف دادههای ارزشمندتان است.
چه یک کاربر معمولی باشید و یا یک گیمر حرفهای، میتوانید از این قابلیت بهره ببرید. فقط قبل از اقدام برای اضافه کردن SSD اکسترنال به لپ تاپ، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید.
در این مطلب ابتدا با SSD آشنا خواهید شد و سپس به تفاوتهای آن با هارد HDD میپردازیم. در ادامه، راهنمای خرید حافظه SSD را مطالعه میکنید. در انتهای این راهنما نیز چند مدل از بهترین SSDهای اکسترنال را میشناسید. با من همراه شوید.
درایو حالت جامد یا SSD در مقایسه با HDD، ابزار جدید و مدرنتری برای ذخیره اطلاعات است. اصطلاح “حالت جامد” در واقع به استفاده از مواد جامد برای حمل سیگنالهای الکتریکی بین ترانزیستورها اشاره میکند.
ساختار SSD بدون قطعات متحرک است و در عوض با IC ساخته شده و از طریق آن اطلاعات را در داخل SSD ذخیره میکند. این ابزارهای ذخیرهسازی بهطور قابلتوجهی سریعتر از هارد دیسکها عمل میکنند، زیرا سیستمعامل آن را سریعتر بوت میکند و از سوی دیگر برنامهها را با سرعت بیشتری بارگیری میکند.
SSDها همچنین، از مصرف انرژی پایینتری نسبت به HDDها برخوردارند.
SSDهای اکسترنال با استفاده از فناوری 2.5 اینچی، mSATA یا M.2 که به طور مشابه در SSDهای اینترنال وجود دارد، ساخته شدهاند. با این تفاوت که این ساختار درون یک محفظه قرار گرفته و رابط کابلی نیز اضافه شده است. درایوهای قابل حمل میتوانند ظرفیت ذخیرهسازی هر رایانه، تبلت، گوشی یا کنسول های بازی را افزایش دهند. همچنین، اغلب با توجه به ویژگی هایشان میتوانند با ویندوز، مک، آیپد پرو، کروم بوک، اندروید، لینوکس و حتی کنسولهای بازی مانند PS4 و Xbox کار کنند.
SSDهای اکسترنال را میتوانید با رابط USB یا Thunderbolt به سیستمتان متصل کنید. سرعت انتقال داده بسته به نوع اتصال، متفاوت است. میتوانید سرعتی تا 5 گیگابیت در ثانیه (USB 3.x)، 10 گیگابیت در ثانیه (USB 3.1 / 3.2 Gen 2)، 20 گیگابیت در ثانیه (USB 3.2 Gen 2×2) یا 40 گیگابیت در ثانیه (Thunderbolt یا USB 4) دریافت کنید.
وقتی صحبت از ترکیب قابلیت حمل، ذخیره سازی و سرعت به میان میآید، شکست SSDهای اکسترنال سخت است.
ویژگیهای اصلی یک SSD اکسترنال عبارتند از:
عواملی که HDD را از SSD متمایز میکنند، عبارتند از:
HDD دارای یک بازوی مکانیکی برای خواندن و نوشتن دادههاست و عملکرد آن به صورت مغناطیسی با استفاده از سیستمهای مغناطیسی (فناوری شبیه به آنچه در CD و DVD استفاده میشود) انجام میشود.
در مقابل، SSD حول یک مدار یکپارچه نیمه هادی ساخته شده است، وظیفه ذخیرهسازی را بر عهده دارد و دارای حافظه فلش است (فناوری مشابه آنهایی که در کارتهای حافظه و USB استفاده میشود). این باعث میشود که SSDها اساساً با هارد دیسک متفاوت باشند. این مدار علاوه بر این بر بازیابی دادهها نیز کمک میکند.
تفاوت اصلی SSD با HDD در این است که SSD فاقد قطعات متحرک است و به همین دلیل آن را ضد لرزش و ضد ضربه میکند، در حالی که هارد دیسک معمولی از یک دیسک مغناطیسی استفاده میکند که مقدار مشخصی در دقیقه کار میکند. این باعث میشود نوشتن روی این دستگاهها کندتر شود و به دلیل فرسودگی بسیاری از اجزای شکننده در طول زمان، احتمال آسیبدیدگی بیشتر شود.
از آنجایی که SSD به صورت الکتریکی کار میکند، میتواند عملکرد خواندن و نوشتن را سریعتر و بیصداتر کند، عمر مفید فلش مموری را افزایش دهد و حافظه پنهان را برای خواندن و نوشتن فایلها مدیریت کند.
در حالی که قطعات روی HDD به سرعت گرم میشوند، SSD ها در برابر حرارت مقاومتر هستند. در نتیجه، از گرم شدن بیش از حد سیستم جلوگیری میکنند.
از آنجایی که هیچ قطعه متحرکی در SSD وجود ندارد، سرعت پردازش دادهها و انتقال آنها بالاتر است.
SSDها میتوانند سرعت انتقال فایل را از 10 برابر به 20 برابر سریعتر از HDD افزایش دهند. سرعت پردازش در SSD میتواند تا 3500 مگابیت بر ثانیه برسد، در حالی که در هارد دیسک ها حداکثر تا 160 مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
به صورت کلی، SSDها نسبت به HDDها وزن کمتری دارند. بنابراین، حافظه SSD اکسترنال وزن سبکتری نسبت به HDD اکسترنال دارد.
قبل از انتخاب انواع SSD، موارد خاصی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
نکات مهم در انتخاب یک SSD اکسترنال برای لپ تاپ خود در نظر داشته باشید، آورده شده است.
به طور کلی، SSDها برای مقابله با خطرات مجهزتر هستند، زیرا بر خلاف هارد دیسک ها، SSDها هیچ قطعه متحرکی ندارند. یک هارد دیسک متکی به یک دیسک در حال چرخش است که می تواند به راحتی آسیب ببیند. SSDها نه تنها دوام بالاتری دارند، بلکه دارای قابلیت خنک کنندگی بهتر، سرعت بالا و تولید نویز کمتری هستند.
با این حال، این بدان معنا نیست که همه SSDها دارای یک نوع ساختار هستند. بنابراین، برای انتخاب در میان آنها نیز باید نکاتی را در نظر بگیرید.
بدیهی است که شما از SSD اکسترنال برای ایجاد فضای ذخیره سازی اضافی استفاده خواهید کرد. اما دقیقا به چه مقدار فضای ذخیره سازی بیشتر نیاز دارید؟ آیا تنها می خواهید چند عکس ذخیره کنید؟ یا می خواهید 500 ساعت فیلم دانلود کنید؟
SSDهای اکسترنال با ظرفیتهای مختلف مانند 500 گیگابایت، 1 ترابایت، 2 ترابایت و… عرضه میشوند. پس قبل از هرچیز نیاز دارید که بدانید به چه میزان فضا نیاز دارید.
برگ برندهی حافظه SSD نسبت به هارد، سرعت بسیار بالای آن است. در واقع سرعت خواندن و نوشتن حافظههای SSD اغلب از حدود 400 مگابایت بر ثانیه بیشتر است که تقریباً سرعتی تا 5 برابر سرعت حافظهی HDD است.
سرعت ذخیره سازی دادهها و فایلها میتواند یک عامل مهم در انتخاب SSD اکسترنال باشد. هرچند نوع رابط بین مبدا و مقصد SSD نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر قرار است از SSD اکسترنال در سیستمهای مختلف استفاده کنید، سازگاری آن بسیار اهمیت دارد. آیا از هر دو سیستم مک و ویندوز استفاده میکنید؟ پس باید اطمینان پیدا کنید که SSD شما میتواند هر دو سیستم عامل را پشتیبانی کند. همانطور که میدانید ویندوز از NTFS استفاده میکند، در حالی که macOS از APFS برای قالب بندی درایو استفاده میکند.
مشروط بر اینکه SSD اکسترنال شما سازگاری بالایی داشته باشد میتوانید درایو اکسترنال را برای کنترل هر دو سیستم عامل پارتیشنبندی کنید. اگر قصد دارید از حجم بالای داده استفاده کنید، یک درایو 2 ترابایتی را انتخاب کنید، زیرا فضای موجود برای هر سیستم عامل تنها 50 درصد از درایو را اشغال میکند.
امنیت یک ویژگی فوقالعاده مهم است که باید برای SSD اکسترنال در نظر بگیرید. بدون رمزگذاری که برای محافظت در برابر حملات به کار برده میشود، دادههای شما در برابر خطرات آسیب پذیرند. SSDهایی که درایوها را رمزگذاری میکنند، اطلاعات را ایمن نگه میدارند.
علاوه بر رمزگذاری، از سازگاری SSD اکسترنال با سرویسهای پشتیبان فایل مطمئن شوید. با این ابزارها میتوانید به راحتی از اطلاعات لپ تاپ خود به طور خودکار نسخه پشتیبان تهیه کنید.
برای بک آپ کلی سیستم یک حافظه SSD یک ترابایتی میتواند کافی باشد. زیرا به عنوان مثال، نرمافزار پشتیبانگیری مانند Acronis از فشردهسازی زیادی استفاده میکند. برای بک آپ از عکسها و ویدیوهای خانوادگی، با توجه به مجموع حجم آنها اس اس دی انتخاب کنید که حداقل 50 درصد ظرفیت بیشتری دارد. اگر کار حرفهای انجام میدهید و با فایل های RAW کار میکنید، یک حافظه SSD با ظرفیت 4 ترابایت ایده آل است.
هنگام انتخاب بهترین SSD اکسترنال، ظرفیت ذخیرهسازی، سرعت انتقال، اندازه، وزن و دوام اهمیت بالایی دارند.
SSDهای اکسترنال طیف وسیعی از ظرفیتها را ارائه میدهند. به یاد داشته باشید که هر چه فضای ذخیره سازی بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است.
مشخصات فنی:
SanDisk Pro-G40 یک SSD اکسترنال قابل حمل است که از ویژگیهای عالی برخوردار است. این اس اس دی، دارای هر دو رابط Thunderbolt 3 و USB است. بنابراین، روی اغلب سیستم ها کار میکند. ممکن است برای استفاده از آن به آداپتور یا کابل تبدیل Type-C به Type-A نیاز پیدا کنید.
SanDisk Pro-G40 سرعت عملکرد بالایی دارد. بدنه فلزی و لاستیکی آن یک امتیاز محسوب میشود زیرا درایو را خنک نگه میدارد و در عین حال از آن در برابر بیشتر خطرات محیطی محافظت میکند.
تنها نقطه ضعف Pro-G40 قیمت بسیار بالای آن است. توصیه میشود، اگر به رابط Thunderbolt نیاز ندارید به سراغ گزینههای بهتری مانند Samsung T7 Shield بروید.
مشخصات فنی:
SSD اکسترنال سامسونگ با عملکردی بهتر و بدنهای مقاومتر نسبت به نسخه قبلی به روز شده است. Shield فاقد اسکنر اثر انگشت T7 Touch است و در عوض به لطف بدنه لاستیکی مقاوم در برابر سقوط و دارای گواهی استاندارد IP65 است.
دوام زیاد یک SSD اکسترنال برای اغلب کاربران بیش از مسائلی چون امنیت اهمیت دارد. از این رو T7 Shield میتواند گزینه محبوبی برای بسیاری از افراد باشد.
البته از لحاظ امنیتی نیز عملکردی مشابه T7 Touch دارد، یعنی از سیستم رمزگذاری سخت افزاری 256 بیتی AES استفاده میکند. با این تفاوت که باید به جای اسکن انگشت، رمز عبور را تایپ کنید. بنابراین اگر دغدغه امنیت دارید نیز میتوانید به اس اس دی T7 Shield سامسونگ اعتماد کنید.
مشخصات فنی:
اس اس دی اکسترنال اکستریم SanDisk از لحاظ عملکردی مانند Samsung T7 عمل میکند. آن چیزی که این SSD را متمایز میکند، ظاهر و طراحی آن است.
بسیار کوچکتر و سبکتر از T7 است. همچنین یک برش کوچک در گوشه آن تعبیه شده که میتوانید آن را به کیف یا جاکلیدیتان وصل کنید. علاوه بر این، دارای مقاومت کم در برابر آب و گرد و غبار است.
از لحاظ امنیتی نیز از رمزگذاری سخت افزاری 256 بیتی AES بهره برده است.
مشخصات فنی:
اگر میخواهید یک SSD با سرعت و ظرفیت بالا داشته باشید و همچنین مایل هستید اندازهای کوچک داشته باشد، گزینه ای بهتر از Crucial X10 Pro پیدا نخواهید کرد. در واقع میتوان گفت، اس اس دی Crucial X10 Pro فراتر از انتظارات است.
این SSD را میتوانید به راحتی در جیب یا کیفتان قرار دهید. در حالی که به اندازه سایرین مقاوم نیست، همچنان در برابر گرد و غبار و آب مقاوم است و با سرعت خواندن 2100 مگابایت بر ثانیه و نوشتن 2000 مگابایت بر ثانیه، بسیار سریع عمل میکند.
مشخصات فنی:
این درایو پر زرق و برق ADATA میداند که چگونه خود را متمایز کند. پانل بالایی آن دارای نور RGB است که بسیار چشمگیر و جذاب است. این طراحی میتواند با دنیای گیمرها تطابق پیدا کند.
به هر حال، باید از علاقهمندان به این نوع نورپردازی باشید، زیرا راهی برای خاموش کردن آنها وجود ندارد.
جدای از این طراحی جذاب، SE900G یک SSD قابل حمل با سرعتی فوق العاده است که در صورت استفاده با پورت USB 3.2 Gen2x2 سازگار است و تا 2000 مگابایت بر ثانیه سرعت دارد.
پشتیبانی از دستگاههای مختلف از جمله لپ تاپ، مک، اندروید، PS5 و Xbox وجود دارد. قیمت آن نیز منطقی به نظر میرسد.
DATA SE900G گزینهای عالی برای همه افراد است، به شرطی که به طراحی آن علاقهمند باشند.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران